Mystisk formskiftende UFO over Odense

Mystisk formskiftende UFO over Odense

Mystisk formskiftende UFO over Odense foreviget på 5 billeder en tidlig morgen den 12. April 2010 kl 06:50. Da jeg tog billeder af nogle skyer og kondensstriber ud af mit vindue i nordlig retning, fløj en lille flyvemaskine forbi og kom med på billederne.

Jeg antog den nemlig for at være en lille et-motors Cessna-type flyvemaskine og fortsatte med at fotografere den kondensstribe jeg havde udset mig. Vejret den morgen var nemlig perfekt til en meteorologisk fotografering, med den opstigende Sol i Syd-Øst stod skyer og kondensstriber i pæn kontrast til den bagvedliggende blå himmel.Efter at have undersøgt billederne ærgrer det mig dog at jeg ikke fokuserede mere på den lille flyvemaskine og tog nogle flere billeder af den. For i billederne ligner objektet jo ikke et almindelig fly. Og hvad det rent faktisk ligner er et ret svært spørgsmål. Det ligner nemlig ikke noget kendt jordisk objekt jeg er bekendt med overhovedet og er sandsynligvis et uidentificeret flyvende objekt (UFO).

Formskiftende UFO

I de fem fotografier ses det mystiske UFO skifte form fra billede til billede. Som du kan se er objektet opdelt i en lys del og en mørk del, med en hvid “krop” mellem to sorte “vinger”. Om krop og vinger er de rette betegnelser kan diskuteres, for hvad jeg i virkeligheden ser på er uvist. Men det er tydeligt at se den mørke del, vingerne, er udstrakt i tre af billederne og trukket ind til kroppen i to af billederne. På de første to billeder er “vingerne” udstrakt, det næste billede trukket ind, det næste udstrakt og sidste billede trukket helt ind. Alt dette sker med kun få sekunders mellemrum.

  • DSC06934 (kl. 06.50.28): Udstrakt
  • DSC06935 (kl. 06.50.30): Udstrakt
  • DSC06936 (kl. 06.50.32): Trukket ind
  • DSC06937 (kl. 06.50.34): Udstrakt
  • DSC06938 (kl. 06.50.36): Trukket ind

Og i løbet af de 5 billeder roterer objektet mere og mere mod uret, så det er både et roterende og formskiftende UFO der poserer i mine billeder, se herunder:

DSC06934 kl. 06.50.28
DSC06934 kl. 06.50.28

DSC06935 kl. 06.50.30
DSC06935 kl. 06.50.30

DSC06936 kl. 06.50.32
DSC06936 kl. 06.50.32

DSC06937 kl. 06.50.34
DSC06937 kl. 06.50.34

DSC06938 kl. 06.50.36
DSC06938 kl. 06.50.36

Visuel observation

Da jeg så det med mine egne øjne på afstand under fotograferingen, lignede det for mig et lille fly der passerede forbi langsomt. På et tidspunkt lagde jeg mærke til sollyset der reflekterede på objektet. Refleksionen ændrede sig en smule og jeg opfattede det som om at objektet drejede. Der var i hvert fald et lys-skygge forhold der synligt bevægede sig hen over objektet mens det fløj. Det var min opfattelse.

Hastigheden var som man ville forvente med et lille fly, forholdsvist langsomt. Som jeg så det, snøvlede det sig afsted i en steady kurs opad. Jeg hørte ingen motorlyd fra hverken propel -eller jetfly. Om jeg ville have hørt motorlyd fra et propelfly er uvist, men en svag summen i det fjerne ville nok have været på sin rette plads. Men jeg hørte intet.

De fem fotos fra den 12. April 2010 med det formskiftende UFO er ikke de eneste billeder der blev taget den dag. Faktisk er der hele 86 billeder, primært med kondensstriber og alle sammen har jeg lagt op på Flickr

Objektets flyveretning illustreret

Jeg har forsøgt at konstruere objektets flyveretning så præcis som muligt, og plottet placeringen af ​​objektet på hvert af de 5 billeder ovenfor ind i billedet herunder. Baggrundsbilledet er taget samme dag som de andre 5 fotos. Det viser de skyer og kondensstriber jeg var ved at fotografere, mens et UFO tilsyneladende passerede foran. Som jeg beskrev øverst på siden, så syntes objektet at dreje lidt på et tidspunkt. Jeg kunne se en ændring i reflektionen fra sollyset på objektet og det kunne meget vel være sket omkring punkt 2 eller 3…

Objektets flyveretning illustreret

Jordisk forklaring på mystisk objekt?

Er det en fugl? Jeg tror ikke det kan være en fugl, da objektet er et godt stykke væk, og hvis det er en fugl, så har jeg nok opdaget en ny fugleart på størrelse med en bil eller større. Der var ingen synlig fugle-lignende adfærd så som flagrende vinger.

Er det et F16 med afterburner? Den teori tror jeg heller ikke er en mulighed, da jeg helt sikkert ville have hørt drønet fra flyets jetmotor. Desuden ligner det absolut heller ikke et F16 jagerfly på billederne, langt fra, og billederne er også i en sådan kvalitet, at man hurtigt kan afvise den teori. Man kan blot finde nogle billeder af F16 fly og sammenligne.

At det skulle være et insekt tror jeg heller ikke er en mulighed, da det så ville være på størrelse med en bil eller større. Insekt-teorien stemmer for øvrigt heller ikke overens med den visuelle del af min observation, for objektet fulgte en stabil kurs opad i en hastighed der ikke passer med et insekt der flyver forbi forholdsvis tæt på. Og tæt på skal det være, hvis det overhovedet skal være synligt i billederne.

Konklusion

Min ydmyge konklusion er, at objektet er for stort til at være en fugl eller insekt, og det kan ikke være et fly, fordi det klart og tydeligt ændrer form fra billede til billede samtidig med det roterer. På et tidspunkt, i billede DSC06935, ligner objektet næsten The Saqqara Bird, en artefakt (kunstprodukt) som blev fundet i en grav ved Saqquara i Egypten i 1898. Den dateres tilbage til omkring 200 år før Kristi fødsel og ligner en efterligning af en fugl. Men halepartiet undrer mig lidt, da det mere ligner en halefinne på en fisk? Så hvad denne artefakt egentlig skal forestille er jeg lidt i tvivl om?Objektet i mine billeder er ikke 100% i fokus men meget tæt på, så man kan faktisk godt regne med det man ser. Men det man ser giver umiddelbart ikke nogen brugbar pejling hen imod noget kendt jordisk fartøj.

Jeg har i mit nu 48 år lange liv oplevet mange mærkelige fænomener på himlen. Da jeg var 12 år havde jeg min første observation og flere fulgte efter. Og jeg har efterhånden rigtig mange UFO billeder i min foto samling, der viser mange forskellige typer objekter. Det formskiftende UFO over Odense er dog et af dem som skiller sig ud.

Mystisk formskiftende UFO over Odense er en revision af artiklen Formskiftende UFO over Danmark fra min gamle blog

Se originale billeder i høj opløsning

Resolutionen på fotografierne er 3872 x 2592 pixels ved 72 dpi. De er taget med Sony A-100 spejlrefleks kamera og Sony 3.5-5.6/18-70mm standard zoom optik.

Observationsdata

  • Danmark, Odense 12. April 2010 kl 06:50
  • Kamera position: Google Maps
  • Kompas retning: Nord

Navigation

Forside | Kategorier | Sitemap

Skriv et svar