UFO i kondensstribe reflekterer ikke sollys

UFO i kondensstribe reflekterer ikke sollys

UFO i kondensstribe fra flytrafik den 19. december 2009 reflekterer ikke sollys som forventet. Objektet blev foreviget på to billeder med 14 min. mellemrum. Vejret var perfekt til en meteorologisk fotografering, med en dybblå himmel som baggrund der får skyer og kondensstriber til at fremstå klare og smukke i billederne. Dette var den egentlige årsag til jeg valgte at tage et par billeder af himlen, hvor en kondensstribe havde bredt sig ud.Under fotograferingen lagde jeg ikke mærke til noget objekt på himlen. Først senere opdagede jeg et uidentificeret flyvende objekt i to af mine billeder. Objektet ser ud til langsomt at bevæge sig i en ikke-ekliptisk bane, fra sydvest mod nordøst. Dette er en meget anderledes bane end ekliptika, som Solen, Månen, planeter og stjerner normalt følger med opstigning i Øst, kulmination i Syd (Medium Coeli) og nedstigning i Vest.

UFO i kondensstribe dukker op

I en serie på 3 billeder starter man med at se kondensstriben i billede DSC05504 som den tager sig ud uden mystiske objekter. Næste billede (DSC05505) taget 18 sekunder senere, viser pludselig et UFO i midten af denne kondensstribe. En forstørret version af det lidt uklare objekt ses i billedet herunder. Læg mærke til objektet er formørket på venstre side og belyst på højre. Billedet er taget i vestlig retning, Solen er til venstre…

Uklar UFO i kondensstribe

Som du kan se i billedet herover, så er dette UFO lidt utydeligt. Det burde faktisk være i fokus, da jeg fokuserede omkring midten af kondensstriben under fotograferingen. At det fremstår utydeligt må derfor være på grund af vanddamp/tåge fra kondensstriben. Det synes ikke at være rundt, men mere aflangt vertikalt. Sollyset der rammer objektet på venstre side synes ikke at blive reflekteret. Derimod er højre side oplyst mere end venstre?

Objekt med blå himmel som baggrund

I det sidste og tredie billede (DSC05506) som kan ses i toppen af artiklen og herunder, har objektet flyttet sig et stykke hen over himlen og ses nu med blå himmel som baggrund, få minutter før det forsvinder ud af syne. Her afsløres der flere detaljer på trods af, at det er meget lille i billedet, som herunder er forstørret maksimalt. Jeg vil tro det står omkring de 70 grader på himlen og tæt på at passere de 90 grader lodret oppe. Også her kan man se en aflang struktur der synes at stå lodret op i billedet (hvilket egentlig betyder den ligger ned, da man står og kigger næsten lodret op på den).

UFO fyrtårn aflang struktur

Alle billeder herover er blevet behandlet i Photoshop med Auto Contrast for at tydeliggøre objektet. Billedet herunder er blevet behandlet med Auto Contrast og Calculations i Photoshop, i et forsøg på at tydeliggøre objektet endnu mere.

Auto Contrast & Calculation

For mig at se ligner det et rør placeret mellem en top og en bund, bedst beskrevet som to omvendte snurretoppe med et rør imellem. Det er faktisk sådan jeg ser det men jeg har måske set mig blind på pixels? Måske du ser det anderledes? Smid en kommentar!

Reflekterer ikke sollys som forventet.!?

Dette UFO er virkelig bizart, siden det synes at fortrænge sollys ved ikke, at reflektere sollyset på venstre side som det burde. I stedet lyser det op på højre side? Har objektet sin egen lyskilde? Er denne lyskilde så stærk, at den i billedet nærmest lyser stærkere end Solen, siden den venstre side på objektet taber stort til den meget lysere højre side? Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal tolke det jeg ser. Der skal videnskab til her.

Sollys illustration

Det kunne jo have været et helt “almindeligt” uidentificeret flyvende objekt på himlen, men i stedet står jeg med et sofistikeret UFO der synes at kunne skrue ned for sollyset på venstre side, dér hvor sollyset rammer, og skrue op for lyset på den modsatte side som burde ligge i skygge!? Det er jo virkeligheden der bliver vendt op og ned på her..!

Nogen logisk forklaring?

Min første tanke var den internationale rumstation (I.S.S.), men et tjek på I.S.S. Historisk Opslag viser, at rumstationen var over USAs vestkyst på det tidspunkt og tusinder af kilometer væk fra Danmark, hvor den faktiske observation fandt sted. I.S.S. bevæger sig desuden også en del hurtigere end objektet i mine billeder, der har været synlig på himlen i mindst 14 min. I.S.S. er synlig i ca. 5 min.

Hvad mere kunne det være hvis vi tænker jordiske objekter i kredsløb omkring jorden? Det kan ikke være Mir rumstationen, siden den genindtrådte i Jordens atmosfære den 23. marts 2001, over 8 år før denne observation fandt sted den 19. december 2009.Men rumstationerne som forklaring er nok at skyde lidt for højt og de mindre satellitter i omløb om jorden er nok udelukket. Kan der være tale om et større objekt udenfor atmosfæren eller skal vi længere ned? Og jo længere ned i atmosfæren vi kommer, jo bedre bliver det med en aerodynamisk krop og et par vinger.

UFO i kondensstribe reflekterer ikke sollys er en revision af artiklen UFO i kondensstribe fotograferet over Odense fra min gamle blog

Originale billeder i fuld størrelse

Resolutionen på fotografierne er 3872 x 2592 pixels ved 72 dpi. De er taget med Sony A-100 spejlrefleks kamera og Sony 3.5-5.6/18-70mm standard zoom optik.

Observationsdata

  • Danmark, Odense, 19. December 2009 kl. 13.08
  • Kamera position: Google Maps
  • Kompas retning: Syd-Vest

Navigation

Forside | Kategorier | Sitemap

Skriv et svar